Enebolig Ekeberg

Foto

Magnus Nordstrand

Interiør

Alex Ark

Styling

-

Nybygg enebolig på Ekeberg i samarbeid med Fax Arkitekter. 

Med utgangspunkt i Fax Arkitekters arkitektur og planløsning ble vi invitert til å designe et materialkonsept for interiøret og skreddersøm av plassbygd inventar. 

Alex Ark har designet himling, belysning, kjøkken og bad. 

Med base i et lyst og nøytralt materialkonsept har vi tilført kombinasjon av gyldent og mørkt treverk sammen med naturstein og fliser for å skape en varm og taktil atmosfære til boligen. Vi har tilført detaljer til en ellers minimalistisk bolig ved design av rutehimling i eik, profilerte fronter i mørkt tre på bad og kjøkken, samt taktile overflater som kalket puss og rillede fliser. 

Fax Arkitekter har stått for arkitekturen med uteareal, design av trapp og har utarbeidet en særlig god planløsning med variasjon i sosiale og private soner, integrerte nisjer for oppbevaring og gjennomlys og siktlinjer i alle rom.

Eivind Kristoffer Fasting i Fax Arkitekter har tegnet boligen.

- Vi har jobbet mye med å lage en god og velfungerende planløsning som både gir gode og luftige romforløp, en lang rekke ulike oppholdssoner, siktlinjer og ulike opplevelser av nær- og fjernutsikt, og som samtidig henger sammen med utearealene på en god måte.

Vi opplever at arbeidet AlexArk har lagt ned i overflater, farger, belysning og ulike interiørløsninger har beriket disse kvalitetene, og samarbeidet har fungert svært godt.


Neste prosjekt

Gjenbruk og redesignprosjekt for Podimo Norge

Gjenbruk og redesign